قرص کلومیفن یک داروی تخمکگذاری و القای تخمک برای درمان باروری در زنان می باشد. در این مطلب با کمک جدیدترین تحقیقات پزشکی معتبر در دنیا، شما را با این دارو و همه نکات مهمی که لازم است بدانید آشنا می کنیم.
درمان با کلومیفن
- کلومیفن دارویی است که به صورت دهانی مصرف میشود و بخاطر ایمنی، تاثیرگذاری و قیمت نسبتا پایینش مشهور است
- کلومیفن برای درمان عدم قاعدگی یا قاعدگی نامنظم مورد استفاده قرار میگیرد
به بیان دقیقتر، شرایطی که فاز لوتال (تخمدانی) نامیده میشود با افزایش ترشح پروجسترون درطی نیمه دوم قاعدگی دچار آسیب میشود و برای افزایش قابلیت پیشبینی طول دوره قاعدگی و همچنین برای افزایش زمان آمیزش و یا لقاح مصنوعی استفاده از کلومیفن توصیه میشود.
نحوه کار کلومیفن چیست؟

کلومیفن غده هیپوفیز را هدف میگیرد تا مقدار ترشح هورمون تحریککننده فولیکول و هورمون لوتینزینگ افزایش یابد. این کار به رشد فولیکول تخمدان کمک میکند و بنابراین به تخمکگذاری کمک میکند.
درطی یک قاعدگی نرمال یک تخمک تولید میشود. مصرف کلومیفن غالبا به تولید دو یا سه تخمک در طول یک دوره قاعدگی میشود. کلومیفن بصورت دهانی برای 5 روز مورد استفاده قرار میگیرد.
کلومیفن برای القای تخمک
- کلومیفن به همراه دارویی با نام پروورا که میتواند به آغاز قاعدگی و تخمکگذاری در زنانی که پریود نمیشوند کمک کند، مورد استفاده قرار میگیرد:
- درمان با مصرف 5 تا 7 روزه پروورا بصورت دهانی آغاز میشود
- دوتا سه روز پس از آغاز مصرف پروورا، دوره قاعدگی باید رخ بدهد.
- در روز سوم، چهارم یا پنجم قاعدگی دوره مصرف کلومیفن باید شروع بشود
- یک قرص 50 میلیگرمی کلومیفن سیترات بصورت دهانی باید برای 5 روز مورد استفاده قرار بگیرد
- در روز 11 یا 12 قاعدگی، نظارت فراوا درمانی برای مشاهده فولیکول تخمدان یا بهبود یافتن فولیکولها صورت میپذیرد.
- همچنین، در این زمان از بیمار خواسته میشود تا از یک کیت پیشگیری تخمدانی برای تست ادرار و بررسی وضعیت هورمون لوتینزینگ که نشاندهنده بالغ بودن تخمک و حتمیبودن تخمکگذاری استفاده کند
...
اطلاعات بیشتر را در لینک زیر بخوانید:
قرص کلومیفن- بارداری، تخمک گذاری، طرز مصرف، عوارض و ...